menu

ANEM PER FEINA

DONES

OBJECTIU: Una iniciativa d’acompanyament a la orientació laboral per a dones* en situació de vulnerabilitat per questions d’edat, origen, classe, gènere, educació… etc)
A QUI VA DIRIGIT: Dones en situació de vulnerabilitat i persones dissidents de gènere (lesbianes, intersex, trans, no binaries..).
ESTRUCTURA: Una formació de 7 sessions de 2hrs.
CALENDARI I HORARIS: 7,14, 21 i 28 de Novembre, 5, 12 i 19 de Desembre de 16 a 18hrs.
MODALITAT: Presencial a carrer Siracusa 53.
IDIOMA: Català, castellà.

Vols obtenir més informació o reservar la teva plaça? Posa't en contacte enviant un mail a info@cameresiaccio.org


Presentació del curs

keyboard_arrow_down

Anem per feina és una iniciativa d’acompanyament a la orientació laboral per a dones* en situació de vulnerabilitat per questions d’edat, origen, classe, gènere, educació… etc). A través del llenguatge audiovisual generarem un espai creatiu per potenciar, reconeixer i validar les pròpies habilitats i capacitats aplicades a la busqueda de feina.

Acompanyant

keyboard_arrow_down

Irene C.Matamala
Tècnica superior en Fotografia (Escola d’Art Serra i Abella). Es va formar en Documental Feminista Creatiu (La Bonne) i en Formats de No-Ficció i Documental (Observatorio de Cine). Actualment, està cursant el Grau en Arts (UOC).

És fotògrafa, realitzadora audiovisual i facilitadora especialitzada en drets LGTBIQ+, feminismes i treball comunitari. Des del 2015 col·labora com a realitzadora i fotografa per diverses entitats de l’economia social com son Nus Coop, l’Esberla, CooperAcció, Las Lucis i Cooperativa de tècniques. Un dels últims treballs ha estat el projecte "Veus" de Nus cooperativa on ha corealitzat un total de 5 càpsules audiovisuals per treballar la coeducació i la prevenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques a les comunitats educatives; se’n destaquen els últims dos curtmetratges Profes en trànsit i Classes de sexe que aborden la Transexualitat i la Intersexualitat.

Ha escrit i codirigit juntament amb Lara M. Pascual i Azahara Fuentes el capítol núm. 5 del projecte internacional Lingua Amoris, amb les que també ha cocreat el projecte Lesbofòbia. Vers i Revers d’una violència patriarcal (Creación Positiva), una exposició itinerant on s’aborda de manera multidisciplinar i multifactorial la violència cap a les lesbianes.

És treballadora de la cooperativa CameresiAcció des d’on impulsa projectes de vídeo i fotografia participativa on facilita espais de reflexió, autorepresentació i apoderament amb diversos col·lectius i comunitats (infants i joves, menors no acompanyats, dones, gent gran).



Adriana Nicosia
Llicenciada en Ciències de les Comunicacions amb especialització en Espectacle i New Media en la Università Carlo Bo de Urbino (Italia) amb posgrau en Mediació Comunitària i Resolució de conflictes en Universitat de Girona.

En el 2008 s'estableix a Barcelona on aprofundeix els seus coneixements en àmbits fotogràfics estudiant Fotoreportage a l'escola RUIDO Photo. Continuarà participant en diversos cursos i tallers sobre temàtiques relacionades al documental i la intervenció fotogràfica amb finalitats socials.
Membre fundador del col·lectiu fotogràfic PIEL de FOTO, en el qual va exercir les funcions de coordinadora del projecte, responsable de comunicació i co-editora de la revista de fotografía documental PIEL de FOTO.

És co-fundadora de l'entitat Las Lucis, en la qual el llenguatge audiovisual es converteix en eina per a la intervenció social i per a obrir escletxes en els discursos hegemònics. Facilita processos grupals i comunitaris dirigits a diferents col·lectius, fomentant la creació col·lectiva per la generació d'imaginaris alternatius i per la visibilització de desigualtats.

Actualment, col·labora amb diverses entitats del tercer sector, posant en diàleg el món educatius amb el món cultural amb la creació i facilitació de projectes socioculturals i de caràcter comunitari, amb metodologies participatives, des de la base del transfeminisme, la interseccionalitat i la justícia social.